perjantai 26. syyskuuta 2014

Astetta parempi perjantaimättö

Joskus törmään sellaiseen reseptiin, että heti sen nähtyäni alkaa kuola valua suupielistä ja voin jo kuvitella miten hyvältä kyseinen ruoka maistuisikaan. Näin kävi pari päivää sitten törmätessäni tähän pizzapohjan ohjeeseen. Ohjeessa vehnäjauhot on korvattu kokonaan kaurajauhoilla ja pohja soveltuu erinomaisesti myös kotzoneen.

Eli eikun tuumasta toimeen! Paikallisesta Citymarketista ei kaurajauhoja löytynyt mutta onneksi seuraava kauppa pelasti tilanteen. Ostin myöskin psylliumia, joka antaa kivan sitkon gluteenittomiin leivonnaisiin. Itse leipomisvaiheesta ei kuvia ole, mutta taikinan tekeminen oli todella nopeaa. Myös täytteet valmistuivat pohjan uunissa ollessa. Valmistin siis minulle ja miehelleni iltapalaksi kotzonet, täytteinä oli broilerinfileesuikaleita, salaattia, tomaattia sekä valkosipulikastiketta. Ohjeesta poiketen tein valkosipulikastikkeen rasvattomasta kermaviilistä ja valkosipulirouheesta, joukkoon lisäsin hieman suolaa.

Ja voi miten hyviä noi kotzonet olikaan! Pohja oli mukavan kuituinen, mutta kuitenkin tarpeeksi pehmeä taitettavaksi. Tarkempia ravintosisältöjä ei ole nyt tähän hätään heittää, sillä keittiövaaka oli tämän illan vapaalla. :) Väittäisin kuitenkin, että ravintorikkaampi versio kyseessä kuin aito kotzone ja mahakin (ainakin minun) tykkää kun vehnäjauhot on korvattu kokonaan kauralla.

Seuraavaksi haluaisin tutustua raakasuklaiden ja -leivonnaisten maailmaan, voisikohan netistä tilata jonkunlaista starttipakettia vaikkapa kyseisten suklaiden valmistukseen?

Millä Sinä tykkäät herkutella? Ohjeet jakoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti