torstai 18. syyskuuta 2014

Dieettaaminen ei sovi kaikille

Niin siinä vaan kävi, eli päätin luopua ehdottoman ruokavalion noudattamisesta. Tarkoittaako tämä sitä, että jatkossa syön sitä mitä haluan ja milloin haluan? Ei toki. Minulla on yhä jääkaapin ovessa (ja tällä hetkellä jo hyvin pääkoppaan iskostuneena) Fit Mama ruokavalio, jota käytän mallina suunnitellessa tulevien päivien ruokia. Punnitsen yhä niin lihat, pastat kuin kasviksetkin (kasvikset lähinnä siksi, että niitä tulisi syötyä tarpeeksi).

Joku voisi ajatella, että olen jotenkin epäonnistunut kun jätin dieetin kesken. Itse en näe asiaa niin. Pitää ajatella pitemmällä tähtäimellä, mitkä ovat ne omat tavoitteet ja kuinka saavutan PYSYVIÄ tuloksia. Kärsin aiemmin vuosia bulimiasta, johon kuului oksentelun lisäksi hyvin vahvasti ahmiminen. Vieläkin minulla pettää kontrolli hyvin helposti, etenkin jos olen kieltänyt itseltäni herkkuja ja yhtäkkiä saankin niitä syötäväksi vaikka yhden päivän ajaksi. Herkuttelu ei todellakaan jää tuohon yhteen päivään.. ehei. Tämä tuli huomattua viime kesänä, kun laihdutin viisi kiloa nopeassa ajassa pois. Parin kuukauden päästä olin lihonut kilot takaisin ja toiset viisi vielä päälle. Liian rankan ruokavalion noudattaminen ei siis vain toimi minulla, sillä sellaista seuraa aina repsahtaminen ja vanhoihin huonoihin tapoihin palaaminen.

Minkä verran sitten syön tällä hetkellä? Kaloreita tulee päivässä noin 2000, treenipäivinä nautin lisäksi palautusjuoman tai -patukan. Tällä hetkellähän imetän vielä osittain ja koska painokin tippuu nykyisillä syömisillä en ole halunnut tiputtaa kaloreita vielä alemmas. Saa nähdä miten käy kun lopetan imetyksen, luultavasti joudun tiukentamaan ruokavaliota hieman - tai sitten en. Vain aika näyttää miten kulutukseni tulee muuttumaan imetyksen loppuessa mutta liikunnan samalla koko ajan lisääntyessä.

P.S. Sittarissa näyttäisi olevan irtokarkit tarjouksessa. Taidankin lähteä kohta lenkille, hakea lenkin päätteeksi pienen pussillisen karkkia ja herkutella illalla hyvällä omallatunnolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti