maanantai 27. lokakuuta 2014

Crossfit ja viimeistä viikkoa viedään!

Tänään oli taas viikon paras päivä eli maanantai ja vuorossa liikuntaryhmän tapaaminen. Pääsimme tutustumaan Crossfittiin Crossfit Pieksämäen tiloissa ja täytyy sanoa, että tykkäsin ihan tosi paljon!

Kuva täältä.

Valitettavasti mitään kuva-aineistoa tältä päivältä ei ole, mutta perusajatuksenahan on siis kiertoharjoitteluna tehtävä treeni, joka kuormittaa kroppaa mahdollisimman monipuolisesti. Tavoitteena ei ole niinkään kehonmuokkaus, vaan kehittää itseään treeneissä jokaisella osa-alueella. Meille kerrottiinkin, että hyvä crossfittaaja on monipuolinen; kropasta löytyy niin voimaa, kestävyyttä kuin liikkuvuuttakin.

Aikaa oli sen verran vähän, että alkulämmittelyt jäivät pitämättä joten infon jälkeen siirryttiin heti tekniikkaosioon. Harjoiteltiin leuanvetoja kuminauhojen avulla ja pystypunnerrusta tangolla. Kun nämä oli hallussa oli vuorossa WOD eli Work Out of the Day. Tehtiin vuorotellen leuanvetoja, pystypunnerruksia ja etuheilautuksia kahvakuulalla 5 minuutin ajan niin monta kierrosta kuin siinä ajassa kerkesi. Oli kunnon äijäfiilis, kun sellanen örinärokki vaan soi taustalla. :D Mut tykkäsin kyllä ihan hirmusesti! Tuollainen kuminauha olis kätevä salillakin, niin vois harjoitella noita leuanvetoja. Oi sitä onnistumisen tunnetta, kun jaksoi vetää kymmenen leukaa putkeen. :)

Voisin hyvinkin kuvitella harrastavani crossfittiä vielä joskus tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä se ei onnistu rahatilanteen takia. (Vanhempainrahat kun ei ainakaan minulla oo mitään päätähuimaavan suuria.) Haluan keskittyä kuntosaliin myös senkin takia, että tavoitteeni on kehonmuokkaus ja crossfitin periaatteisiin ei vain kuulu saada mahdollisimman pyöreä pylly ja kapea vyötärö. :D Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen laji, suosittelen!

Viikon päästä onkin viimeinen liikuntaryhmän tapaaminen ja toinen kehonkoostumusmittaus. Jännittää ihan hirmuisesti millaiset tulokset sieltä tulee, varmastikin jonkunlaista muutosta on tullut mutta millaista? Ensi maanantaina siis luvassa InBody-päivitystä kuvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti