sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Täyteläinen suklaakakku herkutteluun

Eilen ostin kaupasta kookosmaitoa tarkoituksena tehdä kookos-kanakastiketta. Kun toisessa kaupassa vielä pyörähtäessäni silmiini osui raakakaakaopussi, keksin heti - nythän minulla on perusraaka-aineet kauan himoitsemaani suklaakakkuun! Kyseessä siis tämä kakku. Hain loput raaka-aineet vielä kolmannesta kaupasta, kaikkia en tosin löytänyt mutta pääosin tein kakun alla olevan reseptin mukaan.




Suklaakakku 

Pohja:
4 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
3-4 rkl steviajauhetta
1 tl vaniljapulveria 
(n. 20 g heraproteiinijauhetta) 

1,5 dl sokeritonta omenasosetta 
5  taatelia
2 kananmunaa

Kuorrute:
n. 2 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa
n. 60 g raakasuklaata
n. 2 rkl kookosöljyä
n. 2-3 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljapulveria
7  taatelia




1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, mukaan voi laittaa vielä proteiinijauhetta. Itse käytin Fastin keksin makuista puddingia, tosin se imi hieman liikaa nestettä joten normaali proteiinijauhe on tässä tapauksessa parempi.
3. Sekoita tehosekoittimessa omenasose, taatelit ja kananmunat. Minulla oli tarkoitus käyttää pohjaan itse tekemääni omenasosetta, mutta meidän omenapuussa ei ollutkaan enää omenia joten jouduin tyytymään yhteen muussattuun banaaniin. Banaani toimi ohjeessa kuitenkin loistavasti.
4. Yhdistä seokset keskenään ja levitä taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 15 minuuttia. 
5. Lisää kattilaan noin yhden kookosmaito purkillisen jähmettynyt osa, suklaa sekä kookosrasva. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Huom. kookosmaidon tulee olla kylmässä tarpeeksi kauan, jotta se jähmettyy. Itse laitoin kookosmaidon liian myöhään jääkaappiin, joten se ei kerennyt jähmettyä kuorrutusta varten. Osittain tämä saattoi johtua myös siitä, että tuote oli normaalia kevyempää ja sisälsi rasvaa "vain" 6 prosenttia. En myöskään käyttänyt kuorrutteeseen ohjeessa mainittua raakasuklaata, vaan ihan normaalia Fazerin 70 % tummaa suklaata.
6. Kaada suklaa-kookosseos tehosekoittimeen ja lisää taatelit, kaakaojauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Koska en saanut otettua kookosmaidosta rasvaisimpia osia erikseen tuli kuorrutteesta aika vetistä. Myöskään kookosöljyä ei kaupasta löytynyt, mutta kuorrute onnistuu kyllä ilman sitäkin. Jotta suklaaseos jähmettyisi varmasti kunnolla laitoin suklaata enemmän kuin ohjeessa suositellaan ja myös muutaman taatelin lisämakeutta tuomaan.
7. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Jos olet yhtä malttamaton kuin minä, kakun voi laittaa pakastimeen jolloin se valmistuu nopeammin. :)

Kakku jäi reunoiltaan hieman vuokaan kiinni, joten se ei ollut mikään kauneis taideteos mutta maku oli mitä hurmaavin!





Kuorrute oli ihanan kuohkeaa ja moussemaista. Tätä teen jatkossakin! Ehkä en kuitenkaan ihan joka viikonloppu, sen verran kaloreita tässä on. Normaaleihin leivonnaisiin verrattuna on tässä kuitenkin paremmat ravintoarvot kun vehnäjauhot on korvattu kaurajauhoilla (kuituja) ja lisättyä sokeria ei ole ollenkaan suklaan sisältämää makeutusta lukuunottamatta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti