keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Valinnan vaikeus - perus sali vai kuntokeskus?

Käyn tällä hetkellä suhteellisen pienellä kuntosalilla, joka sijaitsee uimahallin yhteydessä. Sanotaanko, että se on hieman sellainen "äijäsali", vaikka siellä käykin ihmisiä ihan laidasta laitaan. 

Kuva täältä

Tänään olin kaverin mukana tutustumassa kuntokeskukseen, jossa hän käy. Tilat olivat paljon suuremmat, ja laitteitakin oli laidasta laitaan. Jäsenille on tarjolla myös ryhmäliikuntatunteja samalla kuukausimaksulla. 

Aloin miettimään, kannattaisiko minun vaihtaa salia pienemmästä isompaan. Olisi mukava käydä samalla salilla kaverin kanssa ja jos joskus haluaisi vaihtelua, voisi kuntosalin sijasta mennä ryhmäliikuntatunnille. Toisaalta tykkään nykyisen salini "kotoisasta" tunnelmasta. Myös mieheni aikoo ottaa salikortin tuonne pienemmälle salille. Tähän asti mies on treenannut autotallissamme olevalla kotisalilla, mutta nyt kun ilmat alkavat kylmetä on aika siirtyä sisätiloihin.  

Ajattelinkin tehdä pienen vertailun noiden kahden eri salin välillä:

Kuva täältä

Äijäsali

+++ Hinta Maanantaista perjantaihin klo 6-13 kertamaksu salille on vain kaksi euroa. Myös kuukausikortti on halpa, vain 34 euroa, ja silloin salilla saa käydä klo 6-21 välillä viikon jokaisena päivänä. Pidemmän ajan voimassa olevat kortit tulevat vieläkin halvemmaksi; puolen vuoden kortti on 180 euroa ja vuoden kortti 320 euroa.

+++ Sijainti Sali sijaitsee vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä kotoa.

+++ Treeniseura Mies ottaa talveksi kortin samalle salille, joten viikonloppuisin voisimme käydä siellä yhdessä. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Alkaako pelkkä puntin heiluttelu kyllästyttää pitemmän päälle? Entä jos haluaisinkin välillä vaihtelua ryhmäliikuntojen muodossa?


Kuva täältä

Kuntokeskus

+++ Monipuolisuus Perusjäsenyys maksaa 51 euroa kuussa ja se sisältää kuntosalin, ryhmäliikuntatunnit, crosstraining-salin sekä 4 ohjauskertaa vuodessa. Salilla saa käydä joka päivä klo 6-22. Aamupäiväjäsenyys on voimassa klo 6-14 ja se sisältää kuntosalin, crosstraining-salin sekä 2 ohjauskertaa vuodessa. Jäsenyys ei sido pitkäksi aikaa, sillä se on voimassa toistaiseksi yhden kuukauden irtisanomisajalla.

+++ Treeniseura Kaverin kanssa voisi tehdä samaa saliohjelmaa laitteissa vuorotellen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Matka on hieman pidempi kuin toiselle salille, tosin tämäkin sijaitsee ihan kävelymatkan päässä. 


Vaikka nuo ryhmäliikuntatunnit houkuttaisivat, taidan jatkaa nykyisellä salilla niin päästään miehen kanssa aina viikonloppuisin yhdessä treenaamaan. Ennen meillä ei olekaan ollut mitään yhteistä harrastusta! :)


Kuva täältä


Millä perusteella te valitsette salinne? Onko tärkeintä hinta, sijainti vai kenties joku muu ominaisuus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti