perjantai 21. marraskuuta 2014

Ms. Fitness - Tavoitteet

Kun ennen valmennuksen alkua täyttelin Bodycampin sivulla esitietolomaketta, kysyttiin siellä mitkä ovat tavoitteeni tulevan puolen vuoden osalta. Tavoitteet? En osannut vastata sen tarkemmin, vaan sanoin ympäripyöreästi haluavani kasvattaa lihasmassaa ja tiputtaa rasvaa, siis yksinkertaisesti muokata kehonkoostumusta parempaan suuntaan.  


 Nyt kahden lapsen saaneena olen lähestulkoon parhaimmassa kunnossa mitä olen koskaan ollut. Toki painoni on ollut joskus muutaman kilon vähemmänkin, mutta silloin syömiseni ja ajattelutapani muutenkin oli niin tuuliajolla, että ainakin henkisesti olen terveempi kuin ikinä ennen. En kuitenkaan halua tyytyä tämän hetkiseen kuntooni, vaan päästä vieläkin parempaan!

Kesällä 2012 ennenkuin aloin odottaa esikoista, paino noin 76 kiloa

Mutta mitä se parempi voisi sitten olla? Kun paino on aina ollut normaalin ylärajoilla, ja yleensä jopa siellä ylipainon puolella, on vaikea kuvitella itselleen mitään muunlaista vartaloa. Lihavana olosta on tullut minulle se "normaali" olotila. Ei sillä ettenkö haluaisi muuttua, mutta sitä muutosta ei vaan usko itsensä kohdalla mahdolliseksi.

Varasinkin itselleni online pt-tunnin, jossa kysyin valmentajilta mitkä ovat realistiset tavoitteet minulle tämän puolen vuoden ajalle. Liitteeksi laitoin kuvat nykyisestä kunnostani sekä parin viikon takaiset InBody-mittauksen tulokset. Vastauksessa kerrottiin, että olen siitä onnekkaassa asemassa, että elämäntapamuutosremonttini on näin alkuvaiheessa, enkä ole käynyt kuntosalilla kuin muutaman kuukauden ajan. Ensimmäisten kuukausien aikana kehitys on sen verran huimaa, että esimerkiksi lihaksen kasvattaminen ja rasvojen tiputtaminen yhtäaikaisesti on hyvinkin mahdollista. 

Tavoitteeni seuraavalle puolelle vuodelle onkin saada lihasta kilo-pari lisää ja tiputtaa rasvaprosentti 21 - 23 prosentin tietämille. Silloin painoni olisi reilut 60 kiloa.

Tietenkin lopputulokseen pääseminen edellyttää, että treeni on intensiivistä, ruokailut hoituvat oikeaoppisesti eikä suurempia sairastumisia tule eteen. Mutta aivan mahdollista se on.

Mielenkiinnolla jään odottamaan, miten kroppa alkaa tästä muokkautua. Ensimmäinen viikko kohta takana - 23 vielä edessä!


2 kommenttia:

 1. Samassa ryhmässä ollaan, tsemppiä sinnekkin :-)

  http://projektiuusimina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tsemppiä sullekin! Kävin liittymässä lukijaksi. :)

   Poista