lauantai 1. elokuuta 2015

Leikkauskertomus: Silikonit Tallinnassa

Reilu kuukausi sitten kävin konsultaatiossa rintojen suurennusta varten Diamond Clinicilla Tampereella. Konsultaatiossa sain tutustua eri implanttimalleihin ja sain myös alustavan arvion tulevan implantin koosta. Minulle kerrottiin leikkaukseen valmistautumisesta, sen kulusta sekä leikkauksen jälkeisistä hoito-ohjeista ja sain ohjeet kirjallisena kotiin mukaan. Samalla kertaa varasimme myös leikkausajan neljän viikon päähän.

Nyt kun leikkauksesta on kulunut kolme päivää, ajattelin kirjoittaa pientä kertomusta leikkausreissustani Tallinnaan.


Keskiviikko 29.7.2015

5.30 Hyppään junaan määränpäänä Helsinki. Minut on ohjeistettu syömään viimeisen kerran kolme tuntia ennen laivan lähtöä, joten alkumatka kuluukin aamupalasta nauttien. Yhdeksän maissa saavun Helsinkiin ja alan suunnistaa kohti Katajanokan terminaalia. Minulla ei tosin ole mitään hajua terminaalin sijainnista, joten kävelen koko matkan puhelin kädessä navigaattorin avustuksella. :D 

10.30 Laiva lähtee kohti Tallinnaa. Menomatkalle minulla ei ole hyttiä, joten käyn aikani kuluksi kiertelemässä kaupoissa ja ostan itselleni suklaalevyn hätävaraevääksi sairaalaan. Loppuajan istuskelen laivan pääaulassa ja kulutan aikaani näpyttelemällä puhelinta. Yhden jälkeen laiva saapuu Tallinnaan ja terminaalissa ystävällinen naishenkilö ottaa minut ja toisen leikkaukseen tulijan vastaan ja ohjaa meidät taksiin.

14.00 Saavumme sairaalaan. Heti sairaalaan päästyämme vaihdamme huonekaverini kanssa  sairaalavaatteet päälle ja täytämme muutaman paperin leikkausta koskien. Myös kirurgi Jaan Troost käy tapaamassa meitä ja piirtää "leikkausviivat" rintakehään. 16.00 Siirryn leikkaussaliin. Nousen leikkauspöydälle ja hoitajat alkavat heti valmistella minua leikkausta varten. Nukutuslääkäri laittaa tipan käteeni ja yhtäkkiä päässäni alkaa pyöriä ja silmissä näkyä tähtiä. Seuraavan kerran silmät avatessa olenkin jo heräämössä. Alkuun en älyä että leikkaus on jo ohi ja kokeilen rintojani. Hitsi vie nehän ovat isot! :D Hoitaja käy kysymässä vointiani ja tokkuraisena saan vastattua ainoastaan "nälkä". Jatkan torkkumista ja alan haaveilla laukussani odottavasta suklaalevystä.

18.00 Hoitaja tuo minulle juotavaa, kahdentoista tunnin jälkeen jano on jo kova! Minut viedään pyörätuolilla takaisin huoneeseeni ja saan lämpimän aterian. Ruoan jälkeen minua alkaa taas väsyttää ja nukun pari tuntia.21.00 Herään ja minulla on taas nälkä. Kaivan suklaan laukustani ja syön siitä suurimman osan. Illalla saamme vielä kipupiikit, kipulääkettä ja nukahtamislääkkeet. Yö meneekin ilman sen suurempia kipuja, ainoastaan sängystä nouseminen tai makuulle meneminen tuottaa vaikeuksia.Torstai 30.7.2015

7.30 Hoitaja herättää ja saamme aamupalan sekä kipulääkettä. Leikkauksen jälkeen laitetut siteet otetaan pois ja käyn suihkussa, jonka jälkeen hoitaja auttaa laittamaan erityiset leikkauspotilaille suunnitellut rintaliivit päälle. Kirurgi käy vielä tarkistuskäynnillä ja saamme huonekaverini kanssa luvan lähteä kotimatkalle. Ennen laivalle lähtöä käymme vielä ostoksilla sairaalan apteekissa, sillä haavanhoitotarvikkeet ovat paljon halvempia Virossa kuin Suomessa. Saamme kyydin terminaaliin ja alamme odotella laivaan pääsyä.

10.30 Paluumatkaa varten meille on varattu laivasta omat hytit. Viemme tavarat hytteihimme, jonka jälkeen suuntaamme Buffet-aamupalalle. Buffetissa villiinnyn täysin, suusta menee alas salaattia, raejuustoa, paistettuja perunoita, riisipiirakoita munavoilla, sämpylä, hedelmäsalaattia jogurtilla ja myslillä sekä kahvia ja marjapiirakkaa. Tuon jälkeen on maha täynnä ja energiaa vaikka muille jakaa! Ruokailun jälkeen jatkamme katsastamaan laivan myymälätarjonnan. Itse ostan tuliaiksi pari levyä suklaata sekä leluja. Paluumatka kestää vain kaksi tuntia ja aika kuluu niin nopeasti, ettemme ehdi viettää aikaa hyteissämme kuin viitisen minuuttia. On kuitenkin mukava, että olon ollessa huonompi olisi mahdollisuus mennä rauhassa lepäämään.12.30 Laiva saapuu Helsinkiin ja hyppäämme ratikkaan. Ennen junan lähtöä kierrämme vielä parit kaupat ja käymme ostamassa matkaevästä. Kotimatka taittuu mukavasti Ekstra-luokassa, jossa on tilavampaa ja ilmaista luettavaa sekä kahvia tarjolla. Puoli seitsemän maissa juna on Pieksämäellä ja mies tulee hakemaan minua juna-asemalta. 


Leikkauksessa minulle laitettiin pyöreät Nagorin Impleo implantit kooltaan 300 ml. Alunperin oli suunniteltu, että implantti laitetaan lihaksen päälle, mutta heti minut nähtyään kirurgi totesi että hän ei suosittele sitä oman rintakudokseni vähyyden takia. Näin ollen proteesi asetettiin yläosastaan rintalihaksen alle, jolloin rinnat näyttävät paljon luonnollisemmilta vähäisemmilläkin rasvoilla. Tämän hetkiset liivini ovat kokoa 80C, mutta koko tulee varmasti tuosta vielä hieman pienenemään.

 

Yleisin kysymys mitä minulta kysytään leikkaukseen liittyen, on se paljonko tämä kaikki tuli maksamaan.

Rintojen suurennus               3600 €
Verikokeet                             50 €
Rintojen ultraääni                 150 €
Junamatkat Pmk-Hel-Pmk      50 €

Yhteensä                               3850 € 


Vinkkinä leikkaukseen meneville voisin sanoa, että ota mukaan niin vähän tavaroita kuin mahdollista! Laukkuun olisi kuitenkin hyvä mahduttaa a) jotain lukemista ja b) terveellistä naposteltavaa. 


Kaksi ensimmäistä päivää leikkauksen jälkeen rinnat (etenkin rintalihakset) olivat suhteellisen kipeät ja ovat tietysti edelleen. Pahinta on makuulle meno ja makuulta nouseminen, kotona olenkin viettänyt yöni sohvalla jotta ylös nouseminen on vaivattomampaa. Tänään en tarvinnut päivällä kipulääkettä enää ollenkaan, mutta yötä vasten aion sitä ottaa varmuuden vuoksi. Kipuja pahemmaksi leikkauksen jälkitilaksi onkin osoittautunut turvotus. Tänään päivällä vaa'alla käydessäni lukema oli kahdeksan kiloa enemmän kuin ennen leikkausta! Toki söin parin päivän ajan ruokavalion ohi, mutta itse leikkauskin on kerryttänyt nesteitä kroppaan runsaalla kädellä. Rinnat tuntuvat aivan kuin ne olisivat täynnä maitoa ja maha on kuin vuosi sitten synnytyksen jälkeen. Nyt ei auta muuta kuin juoda paljon vettä ja pitäytyä ruokavaliossa. Olen myös tehnyt kevyitä kävely"lenkkejä", ihan vain sen takia että saisin raitista ilmaa ja kroppakin lähtisi toimimaan parin päivän sängyssä makoilun jälkeen.Minulla olisi ollut Miss Power Truck-kisat viikon päästä, mutta turvotuksen takia peruin osallistumiseni kyseisiin kisoihin. Ja varmasti muutenkin on hyvä antaa kehon levätä rauhassa pari viikkoa kun siihen kerrankin on mahdollisuus.

 Ensi viikolla minulla on aika jälkitarkastukseen ja tikkien solmujen poistoon. Samalla käyn treffaamassa myös valmentajaa. En odota kovin innoissani kommenttia tämän hetkisestä kunnostani, sillä tiedän että leikkauksesta huolimatta olisin voinut syödä terveellisemmin. (Ruokavaliosta lipsuminen kun ei jäänyt vain yhteen suklaalevyyn ja buffet-aamiaiseen). Toivotaan kuitenkin että pahimmat turvotukset ovat kerenneet torstaihin mennessä lähteä. Odotan myös innolla jatkosuunnitelmia, eli montako viikkoa pitää odottaa kunnes treenit tulevat ajankohtaisiksi ja nostetaanko sitten mahdollisesti myös ruoan määrää.

P.S. Vielä on aikaa osallistua blogin synttäriarvontaan TÄÄLLÄ. Palkintona 20 euron lahjakortti valitsemaasi nettikauppaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti